Syysretkeilyä - ja muulloinkin

Ei löydy yhtään syytä nyt, etteikö pitäisi pukea rönttähousut jalkaan ja lähteä ulos kauniina syksyisenä päivänä. Siihen on tarjolla upouusi opaskin, Helsingin seudun retkeilyopas – 50 päiväretkeä pääkaupunkiseudun poluilla. Kirjan ovat kirjoittaneet vapaa-ajan lisäksi työkseenkin luonnossa liikkuvat Mira Lainiola, Mikko Lamminpää ja Tommi Sirviö.

Kirjan esittelemien päiväretkien pituudet liikkuvat välillä kolme – kaksikymmentä kilometriä. Retkiä voi tarpeen mukaan myös lyhentää tai pidentää ja niille ja niiltä pois pääsee julkisten yhteyksien avulla, mikä on kerrassaan plussaa ilmastonkin kannalta.

Reittejä löytyy Helsingin, Espoo-Kirkkonummen, Vantaa-Sipoon, Tuusula-Järvenpään sekä Nurmijärvi-Hyvinkään alueilta. Nuuksion reitit ovat oman otsikkonsa alla. Reitit on luokiteltu vaativuuden mukaan: helppo-keskivaikea-vaikea. Muitakin ohjeita retkeilyyn opas tarjoaa, ja kirjan reittikartat voi tallentaa omaan puhelimeen. Voiko retkeily olla tämän helpompaa, nyt sitten vain pitäisi päästä liikkeelle!