Jokohan olisi taas aika kaivaa kirjakirstun pohjalta vanhat klassikot, George Orwellin Vuonna 1984 (julkaistu vuonna 1949) ja Aldous Huxleyn Uljas uusi maailma (julkaistu vuonna 1932). Nämä teokset eivät aikojen saatossa näytä vanhenevan, niin kuin moni muu asia on päässyt tekemään huimasti eteenpäin kiirivässä ajassamme.
Edellä mainittuihin teoksiin viittaa myös Perttu Pölönen uusimmassa tietoteoksessaan Saisinko huomiosi – Kirja, joka jokaisen somenkäyttäjän pitäisi lukea. Pölönen pohtii kirjassaan huomiotalouden hyötyjä, mutta myös sen vaaroja ja sitä, miten meidän pitäisi niihin suhtautua pärjätäksemme kilpajuoksussa sen muilta tärkeiltä asioilta vievän ajankäytön, riippuvuuden ja muiden lieveilmiöiden kanssa. Pölösen teos ottaa monet esimerkkinsä tavallisen arjen asioista ja siksi sen lukeminen on vaivatonta, ymmärrettävää ja ajatuksia ja omia ratkaisuja haastavaa.
Kirjansa lopussa osiossa Digitaalinen tulevaisuus Pölönen toteaa: ”Lähitulevaisuuden teknologiat voivat auttaa meitä ratkaisemaan globaaleja ongelmia. Ne voivat vapauttaa ja yhdistää ihmiskunnan, mutta viime vuosikymmenet ovat osoittaneet, että ilman perustavanlaatuista lähestymistavan muutosta monet teknologiat jatkavat mieltemme, suhteittemme ja kulttuuriemme vahingoittamista.”
Pölönen on kirjoittanut aiemmin teokset Tulevaisuuden lukujärjestys ja Tulevaisuuden identiteetit.